• Voor 17.00 besteld , i.p. vandaag verzonden*
  • Verzending vanaf €2,95
  • Veilig betalen & 14 dagen bedenktijd
  • Goede kwaliteit & Persoonlijke service en contact
  • Gratis mooi ingepakt
HOME » Wat heb ik nodig voor het inrichten van een kinderkamer?

Wat heb ik nodig voor het inrichten van een kinderkamer?

Het inrichten van een  kinderkamer kun je op verschillende manieren doen, maar de basis van een kinderkamer is eigenlijk altijd hetzelfde en bestaat toch vaak wel uit een wiegje of ledikantje, een commode en een kledingkast. Als je kindje wat ouder wordt kun je het wiegje of ledikantje vervangen doorbijv. een (meegroei-)bed. De complete sets die je in de online of in een fysieke winkel koop voor de baby- of kinderkamer bestaan vaak uit deze 3 bovenstaande basis kindermeubelen. Wat wel belangrijk is om rekening mee te houden is hoe groot je baby- of kinderkamer is en of je het baby- of kinderkamertje met andere producten wilt gaan aanvullen naast deze 3 basiselementen.

 

Waar ga je voor kiezen? Wiegje of ledikant?
Een wieg wordt vaak voor de eerste maanden na de geboorte van je kindje gebruikt. Een wieg heeft zeker een aantal voordelen zeker als ze nog zo heel klein en teer zijn. Aantal voordelen zijn: je kunt het wiegje gemakkelijk verplaatsen zodat je kindje lekker in de wieg dicht bij je kunt laten slapen en makkelijk kunt voeden want het ligt veilig naast je. Ook heeft je baby behoefte aan geborgenheid en daar leent een wiegje zich heel goed voor. Nadeel van een wiegje is dat zodra je baby beweeglijker, gaat rollen bijv. en groter wordt, is de wieg niet meer ideaal en ook niet meer veilig. Dan is het tijd voor een ledikant i.p.v. de wieg. .

Naast de wieg of het ledikant heb je ook een goed matras nodig met wat extra beddengoed voor de kleine ongelukjes.

 

Commode
Om je kindje te verschonen en te verkleden gebruik je vaak een commode. Maar heb je niet zoveel ruimte bijv. dan zou je ook een ladekast of tafel kunnen gebruiken. Voordeel van een commode t.o.v. een ladekast of tafel dat je de ideale werkhoogte hebt en je hebt alle benodigde spullen voor het verschonen vaak dichtbij je in de buurt. Op de commode plaats je vaak een aankleedkussen en daar is het blad vaak groot genoeg voor, ook heeft een commode vaak wat een opstaande rand waardoor het makkelijker is om je kleintje te verschonen.

Let bij het kopen van een commode er goed op of deze goed stabiel staat en er mogen natuurlijk geen schroeven of iets dergelijks uitsteken.

Kast
Het is wel handig om een kast op de baby- of kinderkamer hebben zodat je alle baby- en kinderkleding op kunt ruimen. Ze zijn er natuurlijk in verschillende groottes dus er is er altijd wel een die in de kinderkamer past. Is je kinderkamer toch echt aan de kleine kant kun je er een lagere kast in plaatsen zoals bijv. een ladekast. Zoek je inspiratie voor een kinderkamer? Kijk eens bij inspiratie.

Accessoires
Als je de basis kindermeubels hebt staan kun je bij het inrichten van je kinderkamer verder uitbreiden met handige accessoires of decoratie als daar de ruimte voor is. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor leuke opbergmanden, kindertapijt naast het wiegje of het ledikant te plaatsen of een bijv. een decoratieve giraffeknuffel als echte eyecatcher in je kinderkamer. Als je kindje wat ouder wordt kun je bijvoorbeeld ook denken om er bijv. een bureautje in te plaatsen.

Als de basis goed staat kun je heel gemakkelijk verschillende kinderkameraccessoires erbij voegen om je kinderkamer aan te kleden en te stijlen naar wens.